Silent Piano

Både Yamaha og Schimmel tilbyr sine instrumenter i Silent/TwinTone-utgave.
Men Hva er et Silent/TwinTone piano? Kort sagt er dette et akustisk piano som kan spilles lydløst med hodetelefon.


Dette skriver Yamaha om Silent-piano:


"Vårt fremste mål har alltid vært å bygge flotte og velklingende akustisk pianoer og flygler, bygget med kunnskap og erfaring etter mer enn 100 år med pianobygging. Så lanserte vi vår markedsledende Silent modus PianoTM teknologi for å muliggjøre piano til å spille ""stille"" ved hjelp av hodetelefoner. 

Når Silent modus -funksjonen er aktivert vil hammerne ikke lenger treffe strengene, i stedet vil en sofistikert sensor-teknologi fange opp alle bevegelser i tangentene og sende denne informasjonen til en digital lydmodul. Spill på et ekte akustisk piano med hodetelefoner når som helst, dag eller natt, uten å forstyrre andre. 

Yamahas Silent modus -system er overlegent, og muliggjør å spille 24 timer i døgnet og gir tilgang til mange tilleggsfunksjoner, inkludert et utvalg instrumentlyder, innspillingsfunksjoner og tilkobling for mobile enheter."

Yamaha, som er verdens ledende produsent av lyddempings-teknologi, tilbyr to Silent modus Piano-systemer i sortimentet. De to systemene har forskjellige nivåer av funksjonalitet, men tilbyr begge høy lydkvalitet i Silent modus.

Finn ut mer om Yamaha Silent-piano, eller kom innom for prøvespilling.

 

Opplev Yamahas nyeste teknologi TransAcoustic

TransAcoustic™ bygger på Yamahas Silent Piano™ og er et ekte akustisk piano med volumkontroll. Det er ikke behov for eksterne høyttalere siden instrumentets klangbunn blir til en høyttaler, noe som muliggjør tradisjonell akustisk spilling, stille øving gjennom hodetelefoner eller spilling med total volumkontoll!

Finn ut mer om Yamaha TransAcoustic-pianoer, eller kom innom for prøvespilling av denne fantastiske teknologien.

Schimmels TwinTone-pianoer fungerer på samme måte som Yamahas Silent piano, og er utstyrt med hodetelefoner fra Audio-Technica. På lik linje med Yamahas Silent piano er TwinTone kompatibel med alle lydkilder via MIDI, i tillegg til mange andre funksjoner. Et spennende supplement til ditt Schimmel-piano!
Les mer om Schimmels TwinTone piano på Schimmel sin hjemmeside.